κοινωνικές - επαγγελματικές - δεξιότητες - career development - Ειρήνη Ανδριώτη
30
Νοέ

Κοινωνικές και Επαγγελματικές Δεξιότητες

business skills

Σε κάθε επαγγελματικό περιβάλλον και ανεξάρτητα από το επίπεδο ιεραρχίας οι Κοινωνικές και Επαγγελματικές Δεξιότητες είναι αυτές που διαφοροποιούν τους εμπλεκόμενους. Είναι τα γνωστά μας Soft Skills. Μέσα από παιχνίδια ρόλων, μελέτες περίπτωσης, ασκήσεις προσομοίωσης, ασκήσεις αυτογνωσία/αυτοαξιολόγησης οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα είσαι σε θέση:

  • σε επίπεδο γνώσεων να δουν στοιχεία του εαυτού τους και της προσωπικότητάς τους, με στόχο την αποτελεσματική παρουσίασή τους,
  • σε επίπεδο δεξιοτήτων να εφαρμόσουν μεθόδους και πρακτικές για την αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας, καθώς και ευελιξία προσαρμογής,
  • και σε επίπεδο στάσεων και συμπεριφορών να υιοθετήσουν τις κατάλληλες για τους ίδιους και για το περιβάλλον τους καθημερινές συνήθειες αντιμετώπισης άγχους, επιτυχούς επικοινωνίας, αντιμετώπιση συγκρούσεων, ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας ως μοχλό επαγγελματικής εξέλιξης.

Αυτό το εργαστήρι απευθύνεται

  • Σε Νέους/Νέες που ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και ετοιμάζονται για την ομαλή τους ένταξη στην αγορά εργασίας,
  • Σε Φοιτητές/τριες που ετοιμάζονται για την πρακτική τους άσκηση,
  • γενικότερα σε άνεργους – έμπειρους ή νεοεισερχόμενους – που βρίσκονται μπροστά σε σταυροδρόμια επαγγελματικά ή/και ακαδημαϊκά και προβληματίζονται.

Θα μάθουμε

Soft Skills: Ενδοπροσωπική & Διαπροσωπική επικοινωνία και συμπεριφορά

  • Απαραίτητες Δεξιότητες για την ένταξη στον εργασιακό χώρο: Κριτική Σκέψη & Δημιουργικότητα, ευελιξία & προσαρμοστικότητα, Αξίες, Στάσεις, Στερεότυπα.
  • Κοινωνική Συμπεριφορά και Διαπροσωπική Επικοινωνία: Ομαδικότητα, Συνεργασία αλλά και Ανάληψη Πρωτοβουλίας και Ευθύνη, Οργάνωση και Προγραμματισμός, Επιμονή και Αποτελεσματικότητα, Θετική Σκέψη και Εμπιστοσύνη στις ικανότητες εαυτού & ομάδας.
  • Διαχείριση Συγκρούσεων: Η αντίληψη της θέσης (του εγώ) και της άλλης πλευράς, Αντικειμενική τεκμηρίωση, Αυτοέλεγχος, Αυτό που μας κινητοποιεί προς την επιτυχία, Η δύναμη της επιρροής, Στρατηγικές χειρισμού της σύγκρουσης, Ισορρόπηση της σχέσης μεταξύ της υπερβολικής προσπάθειας (συναισθηματικής, διανοητικής και σωματικής) και της παραγωγικότητας, Γιατί διαφορετικοί άνθρωποι αντιδρούν διαφορετικά στην πίεση; Μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης του άγχους (προσωπικές και οργανωτικές τεχνικές).

Κόστος Επένδυσης

Τριάντα Ευρώ (30Ε) .

Θα δοθεί Βεβαίωση Συμμετοχής

Συντονίστρια Εργαστηρίου: Eirini_Andrioti, Πιστοποιημένη Career Coach και Διαχειρίστρια Έργων

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30/11/2019
Ώρα:
11:00 - 14:00
Κατηγορίες Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής:
Compass Services HQ
Διεύθυνση:
Αιγιαλείας 54, Μαρούσι
Μαρούσι, Αττική 15125 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2112211817

Διοργανωτής

Organizer:
Ειρήνη Ανδριώτη, GCDF, AC Coach
Τηλέφωνο:
211 2211817

RSVP

Tickets are not available as this εκδήλωση has passed.