business happy woman
20
Μαρ

Είμαι “Γυναίκα”, τόσο το καλύτερο!

business happy woman

Η απασχόληση είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει τη θέση του ατόμου στην κοινωνία. Για τις γυναίκες έως σχετικά πρόσφατα, η εργασία αφορούσε μόνο παραδοσιακά γυναικείες υπηρεσίες οι οποίες ήταν συνήθως υπό της εποπτεία των ανδρών. Ωστόσο καθώς η απασχόληση καλύπτει μεγάλο μέρος της ενεργούς μας καθημερινότητας τα όποια εργασιακά αποτελέσματα / επιτεύγματα προσφέρουν ικανοποίηση αντικειμενική μεν (μισθός, ιεραρχία, κλπ) αλλά και αίσθημα προσωπικής ολοκλήρωσης, αυτο-αποτελεσματικότητας, κ.ά. Για όσες από εμάς δεν κατάφεραν ή δεν είχαν την ευκαιρία να επιδιώξουν στο έπακρο τα όνειρά τους, ο αντίκτυπος μπορεί να είναι οικονομικός – το λιγότερο – ή να νοιώθουν ότι οδηγούνται σε συναισθηματικά & ψυχολογικά αδιέξοδα.

Και ποια μπορεί να ήταν τα εμπόδια προς την πορεία αυτής της επιδίωξης;

 • Στερεοτυπικές κοινωνικές αντιλήψεις για τους ρόλους ανδρών – γυναικών.
 • Η ανατροφή μας που διαφοροποιεί τ’ αγόρια και κορίτσια σε άνδρες και γυναίκες καθώς μεγαλώνουμε κι όχι από τη γέννησή μας.
 • Τα ΜΜΕ που προβάλλουν συστηματικά συγκεκριμένα πρότυπα, αναγνωρίζοντας τρόπους ζωής, αξίες και κανόνες, τα οποία δυστυχώς συχνά λόγω χαμηλής αυτο-εκτίμηση επιλέγουμε να υιοθετήσουμε εκπληρώνοντας την ανάγκη της κοινωνικής ένταξης και κοινωνικής αποδοχής.

Το ερώτημα όμως στο τέλος της ημέρας είναι είναι: Πόσο τελικά όλη αυτή η διεργασία με ικανοποιεί; Πόσο με εκπληρώνει και με κάνει ευτυχισμένη; Μήπως με γεμίζει με άγχος θέλοντας ν’ ανταποκριθώ στις προσδοκίες όλων; Μήπως με ενοχές επειδή εν τέλει ελλιπώς τα κατάφερα; Μήπως με ένα αίσθημα ανικανοποίησης;

Σε ποιον απευθύνεται αυτός ο Κύκλος βιωματικών εργαστηρίων;

Σε Εσένα που είσαι “Γυναίκα” και καθημερινά ενσαρκώνεις πλήθος ρόλων: Μητέρα, Σύζυγος, Εργαζόμενη, Επιχειρηματίας, Νοικοκυρά, Σπουδάστρια… Προσπαθείς να τους φέρεις σε ισορροπία και πράγματι τα καταφέρνεις, αλλά υπάρχουν και φορές που θα ήθελες μια συμβουλή και μια στήριξη. Η αλήθεια είναι πως “Μόνο εσύ μπορείς, αλλά δεν μπορείς μόνη!”

Με τι θα ασχοληθούμε;

Μαζί σου και μέσα στην ομάδα, θα αναστοχαστούμε και θα πάρουμε συμβουλές για τα εξής:

 • 20 Μάρτη: “Γυναίκα” γεννιέσαι ή γίνεσαι; Πως αποκτάται ή/και πως διαμορφώνεται η γυναικεία ταυτότητα; Διαμορφούμενες και επιβαλλόμενες συμπεριφορές και αντιλήψεις.
 • 27 Μάρτη: Αυτοπεποίθηση, Αυτοεκτίμηση, Διεκδικητική Συμπεριφορά: Μαθαίνουμε να επικεντρώνουμε τη σκέψη στα αποτελέσματα που επιθυμούμε, να γινόμαστε αποτελεσματικοί χρησιμοποιώντας τη θετική σκέψη, ν’ αναγνωρίζουμε και ν’ αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες που προέρχονται από την έλλειψη αυτοπεποίθησης στην προσωπική ζωή και την εργασία, ν’ αξιοποιούμε την κριτική των άλλων ώστε να βελτιωθούμε, ν’ αποφεύγουμε την παθητική ή αμυντική στάση και να κρατάμε μία διεκδικητική στάση ζωής, να εκφράζουμε τις ανάγκες μας με θετικό τρόπο.
 • 17 Απρίλη: Τι “Εικόνα” προβάλλω προς τα έξω; Μου αρέσει; Αν θέλω μπορώ να την αλλάξω; Το «εγώ» που βλέπουν οι άλλοι είναι ο καθρέφτης της εικόνας που έχουμε για τον εαυτό μας. Και η εικόνα αυτή, χρωματίζεται από τις εμπειρίες μας, από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες μας, τις σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας και τις αντιδράσεις των άλλων. Είμαστε λοιπόν αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε. Κατά συνέπεια είναι απλά στο χέρι μας να το αλλάξουμε.
 • 24 Απρίλη: Mood of the Day – Έχεις τις “μαύρες” σου, ε και; Βήμα 1ο: το αποδεχόμαστε ως φυσιολογικό και μας «αγαπάμε» κι έτσι! Βήμα 2ο: θα διερευνήσουμε τρόπους που θα διώξουν τα μαύρα σύννεφα και θα επαναφέρουν τη θετική/ευχάριστη διάθεση.
 • 8 Μάη: Πρέπει να τους ευχαριστείς όλους; Σήμερα πόσο χρόνο αφιέρωσες στον εαυτό σου; Αν δεν έχεις εσύ δύναμη και διάθεση πώς θα τα καταφέρεις ν’ ανταποκριθείς στις ανάγκες και τις προσδοκίες των άλλων γύρω σου; Μαθαίνεις να βάζεις προτεραιότητες σε καθημερινές δράσεις και κυρίως να δίνεις προτεραιότητα σε εσένα.
 • 15 Μάη: Κρίση Πανικού: η χειρότερη εμπειρία ή δώρο για Ζωή; Πρόκειται για ένα εσωτερικό καμπανάκι που μας υπενθυμίζει ότι ξεπεράσαμε τα όριά μας! Εξοικειωνόμαστε λοιπόν με τα πρώιμα συμπτώματα, μπαίνουμε εγκαίρως σε επιφυλακή, αναζητούμε τα βαθύτερα αίτια και δοκιμάζουμε διεξόδους και εναλλακτικές αντιμετώπισης στην πράξη.
 • 22 Μάη: Προσαρμοστικότητα & Διαχείριση Επαγγελματικών μεταβάσεων. Self-management skills που σμιλεύτηκαν από τα χρόνια σε διαφορετικά εργασιακά και επαγγελματικά περιβάλλοντα (διαχείριση χρόνου, διαχείριση στρες, αυτοπαρακίνηση, λήψη αποφάσεων, επίλυση προβλημάτων). People management skills (επικοινωνία, ομαδικότητα, διαχείριση συγκρούσεων, διοίκηση ομάδων). Σχεδιασμός προσωπικού πλάνου ανάπτυξης.
 • 29 Μάη: Οι “ενοχλητικές” ερωτήσεις στη Συνέντευξη εργασίας – Πως τις διαχειρίζομαι;

Η επένδυση της Συμμετοχής σου

Δεκαπέντε ευρώ (15€) ανά συμμετοχή σε κάθε εργαστήρι

Συντονισμός Εργαστηρίων από την κα Eirini_Andrioti, Πιστοποιημένη Career Coach

Λεπτομέρειες

Αρχή:
20/03/2018 @ 18:00
Τέλος:
29/05/2018 @ 20:30
Κατηγορίες Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής:
Compass Services HQ
Διεύθυνση:
Αιγιαλείας 54, Μαρούσι
Μαρούσι, Αττική 15125 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2112211817

RSVP

Tickets are not available as this εκδήλωση has passed.