Ένταξη στην Αγορά Εργασίας

Πρώτη εργασία! Η δραστηριοποίηση στην αναζήτηση εργασίας δεν είναι μια απλή διαδικασία. Γι’ αυτήν απαιτούνται βήματα, τα οποία με τη βοήθεια του ειδικού συμβούλου – Career Coach – μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικά, χωρίς την απογοήτευση της απόρριψης και χωρίς άγχος. Τα βήματα αυτά έχουν ως εξής:

  1. Ποιο πραγματικά είναι το κίνητρο και η βαθιά προσωπική σου επιθυμία που δίνει δύναμη στο Όραμά σου;
  2. Ανάλυση της αγοράς εργασίας, προκειμένου να αναγνωρίσεις τι ζητά σήμερα η αγορά εργασίας.
  3. Αξιολόγηση των προσόντων σου (πέρα των τυπικών, ακαδημαϊκών) – Career Coaching με τη χρήση ψυχομετρικών κι άλλων εργαλείων, ώστε να καλλιεργηθεί η επίγνωση του τι μπορείς να προσφέρεις. Η διαδικασία αυτή συνδυάζεται συχνά με βιωματικές ασκήσεις που αναπτύσσουν τις επαγγελματικές / κοινωνικές σου δεξιότητες (όπως επικοινωνία, ομαδικότητα, διαπραγματεύσεις), ώστε στη συνέχεια να είσαι σε θέση να παρουσιάσεις με επιτυχία τα προσόντα σου στο μελλοντικό σου εργοδότη.
  4. Ανάπτυξη σχεδίου αναζήτησης εργασίας και διερεύνηση εναλλακτικών πηγών πληροφόρησης διαθέσιμων θέσεων εργασίας.
  5. Διαμόρφωση ενός Career Portfolio: Σύνταξη του κατάλληλου βιογραφικού σημειώματος που προβάλλει αποτελεσματικά τα προσόντα σου αλλά και απαντά στοχευμένα στις απαιτήσεις της κάθε θέσεις εργασίας. Διαμόρφωση συνοδευτικής επιστολής, αναζήτηση άλλων μορφών προβολής και δικτύωσης (LinkedIin).
  6. Προετοιμασία για τη συνέντευξη, καθώς αποτελεί το κλειδί σε μια επιτυχή προσπάθεια αναζήτησης εργασίας. Μέσα από ασκήσεις προσομοίωσης και ενσάρκωση ρόλων επιχειρείται βελτίωση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, αύξηση της αυτοπεποίθησης και μείωση του άγχους.

 

Δες προγραμματισμένα σεμινάρια ή ομάδες

Συνεδρίες Μέσω Skype

Μην χάνεις χρόνο στις μετακινήσεις


Πρώτη συνεδρία δωρεάν!


Επικοινώνησε μαζί μας στο 211-2211817 ή συμπλήρωσε την φόρμα επικοινωνίας


Επικοινώνησε μαζί μας